Cikgu Kartini

Cikgu Kartini

Friday, July 30, 2010

Cerita Hari Ini

30 Julai 2010..Jumaat.

Seawal jam 0400 aku dah bangun pergi mandi..memberanikan diri pergi mandi..tak pernah aku bangun seawal itu just untuk pergi mandi je..
Semua ini berlaku gara- gara kucing yang selama ini aku agung- agungkan telah mengalami sakit perut lalu dia membuangkan hasil kesakitannya di bahagian kaki aku..dari peha sehinggalah ke betis seletannya.. Erm...masker tubuh! Tak payah g spa mane- mane.. dia muncul sendiri..

Aku selalu tido terjaga- jaga... biasenya, terjaga sebab memang terjaga sendiri atau mimpi yang tak indah..Macam pagi tadi aku terjaga macam biasa dan merasa ada kebasahan yang luar biasa di tilam dan di badan ku..

Mengingat kembali cerita pagi tadi..
Aku jadi kaget sebentar...kenapa harus aku melakukan begitu..
Bila ada rase sesuatu tuh, aku pon raba- raba ah..(gelap) terpaksa raba..
Mase tuh, hidung aku takde terbau ape-apa lagi..
Aku rase macam ada seperti satu adunan kuih..
Aku leh colet dan menghidunya..Beberapa kali..ade dah baunya..aku dah agak..ni mesti tahi..
Aku raba pula kat seluar aku..mane tau aku mimpi yang bukan- bukan..
Erm..bukan aku...
Aku bangun terus dari katil dan bukak lampu!

Makkkk OOOiiii! Kaler kuning....! Mase tuh..bau dah mula merebak...busukkk!
Aku tak mampu berkata apa- apa...Menahan mual dan terus lari ke bilik air..
Basuh semuanya..
Ada ah dalam setengah jam aku kat dalam toilet..

Inilah kucen itu..yang membuat adunan masker asli untuk kaki ku..Tanx Ucuk Acin!

Hari ini aku sampai ke sekolah jam 0730 pagi..
Pas mandi seawal 0400 pagi..ia menjadikan aku bertambah- tambah lena bila merebahkan badan ke katil semula..
Pukul 0615 baru aku terjaga..
Pagi tadi hujan..so, tak boleh drive macam biase..kena bawa slow..
Aku perasan, macam ada sesuatu tak kena pada kereta abah yang aku pinjam..

Bila aku guna gear 5...tiba- tiba boleh plak dia ter free gear sesuka hati..
Beberapa kali percubaan ke gear terus menerus mencapai kegagalan..
Aku fedup..aku bawak je guna gear 4..
Teruklah..

Sampai di sekolah..aku takde mood mengajar..
Mula memikirkan macam- macam..
Pasal kereta..dah la pakai kereta abah..malu plak bila time aku pakai..macam- macam plak ragamnya..
Nak buat camne..kete pon dah lama..huk3

Aku mengajar macam biasa..
Subjek English 2 masa... Pengurusan Tingkahlaku 2 masa..

Hati tak senang,aku g buka enjin kete..cek air..
Huh! Air kering...takde air... Nasib tergerak nk nengok..kalu tak, memang makin teruk ah kalu temperature kete nek time aku driving..Jauh plak tuh dari sekolah nak ke rumah..huk3

Lepas abis waktu, aku kuar g belakang makmal..
Memang tu port melepak..dari cikgu- cikgu sehinggalah ke tukang kebun..pakcik dan makcik..
Dalam tengah bual- bual dengan rancak..
Datang ah sorang ustazah yang berumur 28 tahun..bukan 27 tahun..
Kira muda lagi ah...belom berkahwin..

Ngah bual- bual boleh plak die menegur style aku berpakaian..
Dia kata aku macam budak sekolah menengah..budak- budak..
Sebab baju aku ngan tudung aku tak sedondong dengan kaler baju..
Suka hati aku ah nak berfesyen macam mana..
Pastu dia siap cakap pasal sandal aku yang berwarna hijau kebiru-biruan yang selalu aku pakai tuh..
Pastu cakap pasal suara aku plak..
Pastu siap cakap cara jalan aku...
Adoi..semua die mau komplen kah??
Kenapalah ada spesis orang yang suka komplen- komplen style orang..kalu style sendiri mengancam takpe gak..aku nengok kasut dia pakai tuh. nenek aku pon tak suka nak pakai.. Bukan belagak..tapi hakikat..
Takpelah..mebi itu cara dia untuk mendapatkan kegembiraan....maafkan jelah..

Pastu aku dan beberapa member terus blah meninggalkan persidangan dan menuju ke kantin..
Mase balik dari kantin...sempat kitaorang mengumpat ustazah tuh... hahaha!
Ustazah tu ada skandal ngan kerani gatal sekolah aku..yang bermisai lebat dan tiada bergigi..
Owh..itukah style die?? Erm..gempaknyerrrrrr...hahaha! Suke hatilah..

Mase nak balik sekolah tadi..ustazah tu ade tegur aku..tiba- tiba jer..
Tanye aku g solat hajat sekolah tak malam ni..maaflah..aku tak dapat pergi..jauh dan kete rosak..


Ni waktu Nasir mengajar.. Aku tak tahan gelak bile nengok Nasir pakai cermin mata tuh.. Memanglah, diakui kadang- kadang kitaorang pon terpaksa meng'khas'kan diri..
Bape kali dah Nasir ajar dak ni baca suku kata...mula- mula ok..bila tanya lagi sekali..lain dah bunyik..hahaha!

Nasir berpura- pura nak tertido bila mendengar cari dak ni membaca.. Aku pon rase leh tertido lah.. hahahaha! Takpe anak muridku...usaha lagi!

Ni lah baju yang aku pakai dan ustazah tuh komplen.. Agaknya kena pakai tudung oren kot..hahaha!
* tiap- tiap kali aku upload pic..mesti pakai tudung pink.. Akceli, tudung ni senang nak dibentuk dan aku masih kekurangan tudunglah..;p


Budak yang bersongkok dan betul - betul ka sebelah aku tuh..nama dia shamsul.. Dia nilah yang cakap ngan kawan- kawan dia nak kapel ngan cikgu.. hahaha! Tadi mase bual- bual ngan mereka, boleh pulak mereka minta adakan kelas tambahan matematik.. Aku jawab, malas ah cikgu..hhhahaa! Cikgu mau g dating.. Pastu si shamsul tuh laju- laju cakap nak pinjam moto pakcik dia nak pergi umah aku...nak nengok boyfren aku katenya..hahaha! Adoi..macam- macam anak murid punye keletah..


Kete Abah yang aku pinjam dan dah di hantar ke bengkel..Mula- mula bagitau abah.. Abah macam marah..dia suruh aku uruskan sendiri.. Abah ngah ade sakit darah tinggi, dia kata malas nak pikir- pikir... Tapi dah namanya abah dan anak..last2 abah amik kunci dan cek.. Pastu swoh aku hantar ke workshop.. Maaflah abah..Akak kalu boleh tak mau susahkan abah atau mak atau sesiapa pun..Memandangkan gaji aku tak masuk lagi..kos pembaik pulih akan dimasukkan ke dalam bil hutang- hutang ku..hahhaa! Inilah permulaan satu kehidupan sebenar..huhuhu! Duit memang penting!


Wednesday, July 28, 2010

Mutiara Pontian..

Tempat : MutiaraRestoran, Batu 34 Jalan Pontian.
Masa : 8. 30 malam
Tarikh : 28 July 2010
Hari : Selasa
Peserta : 8 orang sahaja!


Nenek : Hey Tiara! Kadak simprakak ikam...ngapang diulah..;p

Almahera: Dagu adik lebih runcing dari akak..Dagu akak gemok!
Akak: Yer! Gue memang gemok!

Wow! Opsss...termasuk lubannnn hidunn lahhh...

Makan otak- otak...

Dari kiri: Mak saya, abah saya, atok Mad saya n nenek Yah saya.

Anja dan nenek.

Adik beradik tak seriras..

Sesekali diner kat luar..
Best lah gak..walaupon time tuh sebenarnye aku amat kenyang..
Mana taknye..petang tu aku makan byk..
Makan nasi lemak, roti canai separuh, nasi sejemput berlaukkan ikan kurau masin dan beberapa gelas air..semuanya aku makan atas desakan nek Yah..die beli makanan byk2, aku plak kena makan..rezeki..makan jelah..nyum2!

Monday, July 26, 2010

Kau Laksana Bulan~


Kau Laksana Bulan..satu- satunya drama Melayu yang aku excited sangat mau tau endingnya..
Ehm..mula- mula nampak macam merepek..tapi lame-lame syok jugak.
Adalah elemen-elemen drama Korea/ Japan dalam nih..tapi masih digarapkan unsur- unsur kemelayuan..
Harap ada ah ending yang best dalam citer ni..
Kesemua pelakon pandai memainkan emosi dalam watak mereka, sampai aku and adik- adik aku pon leh tersipu- sipu malu time menonton..hahhaa! Adoi.... !Tahniah lah kepada penulis novel cite ni..anda memang bijak mengajak pembaca dan sekarang penonton, melalui plot- plot dan watak perwatakan yang bersesuaian..!

Sinopsis cerita..

Aku cedok dari blog kepunyaan bloger yang fanatik sangat ngn novel- novel cinta kat Malaysia nih..


"Kau Laksana Bulan akan membawa anda bersama-sama Adrianna mengembara ke dunia karya dan alam cintanya!

Dunia penulisan yang diterokai, merenyahkan perjalanan hidupnya. Terlalu banyak 'kejadian' yang membebankan semangat untuk teruskan kerjaya.
Pun begitu, dunia percintaannya tidak mudah seperti diharapkan. Ibunya mahu melihat Adrianna berkahwin cepat, namun harapan dan impian tidak pernah terjadi sepertimana yang direncanakan. Walaupun sudah ada kriteria yang disusun rapi dalam hal memilih calon, malang baginya kerana sering terperangkap dalam bayangan yang dicipta.
Syafik merupakan cinta pertama, namun terputus buat seketika. Kini lelaki itu kembali mengetuk pintu hatinya. Sementara Razif pula, cinta kedua yang meninggalkan kesan perit dan sakit hinggakan hidupnya terumbang-ambing, kecewa, seterusnya menutup ruang-ruang di hati untuk bercinta lagi. Firas, pemuda yang berbeza karakter daripada kriteria yang ada. Dalam begitu, lelaki itu mampu mengganggu konsentrasinya. Akhir sekali, masih ada Eizlan yang muncul secara misteri, dan mula menghantui hidupnya!

"Kau laksana bulan yang menyinari hidupku... dan akulah punggukmu yang sanggup menanti sang bulan tersenyum di langit"


Lagu tema:

Lagu tema dia pon agak best..
Aku suke lagu nih..lirik dan melodinya seiring..menusuk kalbu lah kate orang..agaknye lah..

Lirik Lagu Tak Mungkin Kerna Sayang - Alyah

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti


Saturday, July 24, 2010

Penyesalan...


Huh~ sebenarnya..amat menyesal kerana tak dapat mengawal emosi semalam..
Buruk sungguh perangai..
Hilang semua senyuman gatal aku semalam...berubah menjadi monster..
Semua benda jadi buruk..
Bila bace entry semalam..menyesal pulak aku mencarut2 dan membiarkan kemarahan menguasai diri..malunye..
Tak dapat ape pon dengan semua tuh..kepuasan yang sementara je..
Patutnya aku kena lebih bersabar..ada orang lebih teruk dugaannye..

Friday, July 23, 2010

Wow!! Gue marah sangat arini! tak tahan!



Jarang sekali aku mau luahkan kemarahan aku dalam bentuk2 unsur- unsur keganasan dan luar dari etika nilai- nilai murni!
Arini, ari yang paling tak best..tak best dari sudut kegembiraan yang selalu aku lalui...

Pagi- pagi yang permai aku dah kuar g keje..
Kuar seawal 6.30 pagi...excited mau ke sekolah..excited mau mengajar!

Namun perjalanan aku dari umah dan ke sek langsung tak menggembirakan..
Biasenya, waktu- waktu pagi memang tak banyak kenderaan dan juga lori- lori gemok lalu lalang!
Tapi pagi ni..mak oiii! berderet ah lori..panjang2 belaka...gemok2 belaka!...
Cane aku mau memotong?? Susah betul... pagi- pagi lalu jalan kampong mane leh laju sesuka hati..kena amik berat gak pasal dak2 sekolah yang lalu lalang dan ibu- ibu yang menghantar anak sek..
Malah! kena berjaga- jaga dengan anjing2 yang sesuka hati melintas!
Namun, aku beranikan diri..memotong jelah lori2 tu..
Aku mula fedup lalu jalan sebegini....................
Udah la byk lori, anjing dll....jalan pon berlobang2...beralun2...berirama lah semua!
Menyampah!

Lagi 1 yang buat aku hot...van mengambil pekerja!
Mak oi! lambat sungguh dia bawak.. 30 km sejam...dah ah dabel line panjang...sengaja!

Pastu sampai ah kat trafic lite..aku rase aku dh amik lorong yang betol..dan memang betol pon lorong tuh!
Tapi ade satu makcik mane ntah! die leh hon2 kete aku...swoh jalan...! xdenye aku nk gadai nyawa aku...aku diam je! lalu ah ko kat semak2 tepi! xsempat aku nk amik no plat kete die...
aku nk swoh JPJ ajor die undang2 balik..

Sepangjang pagi tadi...mmg byk ah aku mencarut2....lembu, anjing, b....i...semua gue sebut..

Aduh!
Menyesal..Pagi ku bermula dengan keadaan yang baran...
Berlarutan sehinggalah sekarang!

Mane aku tak hot...Guru besar swoh aku cek gaji!
Aku g ah cek! Mak oi...gaji xmasuk lagi..
Yang best...kawan2 aku yang masuk same tarikh ngan aku..semua dh dapat gaji!
Aku??? tak lagi!
Kenapa?
Ape bezanye???

Meh aku gtau...bezanya ialah ..
Kerani aku buat keja lammmmmmmmmmmbattt....

Kalau mau die buat cepat..aku kena layan die punye gatal..
Kalu semua nak tau..kerani aku ni spesis lelaki gatal!
Tak sedar diri! Gigi depan ah takde pon nk gatal2 ngan orang len..
Kalu buat baik, melayan die..InsyaAllah semua keje beres..Malah die sendiri akan menawarkan diri dia untuk melakukan keje!

Tapi,aku tak suke ah layan orang tua tuh!
Biar ah gaji aku lambat, lewat ke ape...
Yang penting! aku tak layan kerani bongok tuh!
Biar dia, buat ah perangai..aku kumpul bukti...aku hantar ko punye repot...
Ko cume tau cakap benda2 porno je kn? Tunggu ah ko..langit tak selalunya cerah!
Keje-keje ko banyak guru besar buat kn??
Nanti ah ko!

Sebenarnye, aku memang tak suke marah2 orang..tak suke ngn perangai marah2 ni..
Tapi....aku sangat sakit hatilah..

Aku pon tak tau benda ape yang leh bikin aku merase gembira sekarang..
Takde benda ah..
Semuanye kelam kelabu dan menyesakkan dada..

BORINGGGG!!!

Dalam marah- marah tuh..
Aku bukak ah radio..
Ade plak ruangan Dr. Fadhilah Kamsah..

Aku dengar ah....nk tau pasal pe??

Pasal cara- cara nk cepat dapat jodoh..
Huh! Padan ah jodoh lambat..
Banyak yang aku dh langgar upenyer..
Hhahaha! Dalam kemarahan..ade keinsafan..waduh!

Monday, July 19, 2010

Siapakah dia untuk menilai keikhlasan??

Wow..tajuk drama telenovela..
Tajuk post saya arini.. Siapaka
h dia untuk menilai keikhlasan??
Kenapa tibe- tibe ianya terpacul di post saya arini? Ini kerana ada seorang pakcik yang menjual buku datang ke sekolah arini..
Sedang berbual- bual..boleh p
ula isu 'Suramnya menjadi cikgu pendidikan khas'
Panjang sa
ngat perbualan tuh, maka saya sebutkan persoalan- persoalan yang pakcik tu sebutkan dalam bentuk poin semasa perbualan kami..
  • Cikgu pendidikan kalau kat mana- mana sekolah mesti muka tidak ceria.
  • Awak mesti menunjukkan keikhlasan dalam mengajar kanak- kanak tu.
  • Hati- hati terkenan kat anak sendiri pula nanti, kerana ramai cikgu khas dapat anak cacat.
Dalam poin- poin ni..beberapa persoalan terlintas di fikiran aku..
  • Adakah pakcik tu benar- benar tahu bahawasanya, cikgu pendidikan khas tu tidak ceria bila berada di sekolah?
  • Adakah pakcik tu tahu akan keikhlasan semua guru pendidikan khas?
  • Adakah keikhlasan perlu ditunjuk?
  • Adakah pakcik tu tahu bahawa setiap guru pendidikan khas akan dikurniakan zuriat OKU?
  • Adakah pakcik itu benar- benar memberikan nasihat? Amaran? Dia seperti mentertawakan profesion guru pendidikan khas ini. Memang dia berkata sambil ketawa mengejek. Mahu saja, aku menghalau dia laju- laju tatkala dia berkata sebegitu..
Bila saya dengar pakcik tu berkata macam tuh..saya jadi geram..
Ke
napakah dia berfikiran sedemikian?
Dia berkata- kata seolah- ola
h dialah pentadbir alam ini.. Tahu semuanya.. Saya mengadu kat seseorang.. dia kata biarkan je pakcik tuh..

Tetapi semasa saya sedang menulis post ini..

Sudah ilang semua perasaan tuh.. kenapa mahu menyakitkan diri sendiri untuk memikirkan perkara yang belom tentu kesahihannya..
Saya berdoa s
emoga pakcik tuh dapat mempelajari apa yang dia katakan..
Setiap insan ditunjukkan jalan hidup masing- masing..
Setiap perjalanan ada signboard, jalan- jalan kecil, kedai runcit malah pusat- pusat pengajian yang perlu diharungi..
Setiap yang kita lalui tuh semuanya terpulang kepada diri kita bagaimana untuk memanfaatkannya..

Andai kata, ianya macam sampah..buanglah..tapi sebelum buang, fikir dulu..mungkin boleh di kitar semula..
Andai kata, jalannya banyak sangat lubang- lubang, lalulah jalan lain..
Andai kata, singboardnya cantik..berhenti sebentar..tangkap gambar!
Andai kata, kedai runcit tu ade jual barang yang baik..amik jelah!

Wah! Saya dah macam sasterawati.. Seronok juga menulis ni kan?
Sebelom saya menghabiskan cerita saya.. Saya tertarik pada satu slogan yang dipetik dalam satu artikel mengenai keikhlasan.



Pic ni adalah pic yang diambil di dalam kelas Pendidikan Khas..dimana kanak- kanak yang duduk di atas meja tu telah didenda untuk digeletek kakinya kerana tidak memakai stoking..berbuih cikgu suruh pakai stokin.. dendanya, ialah di geletek pada kaki..! Gelihati melihat anak murid.. Saya pon ketawa mengilai- ngilai nengok gelagat mereka..bukannya seperti yang pakcik tu cakap..suram..



Selain memberikan pengajaran..tujuan saya melakukan sedemikian ialah untuk mengeratkan lagi tali silaturrahim sesama mereka..Dan juga, membantu dalam perkembangan emosi si empunya kaki yang sedang digeletek.. Kanak- kanak itu menghadapi masalah suka berangan dan sentiasa perlu disergah untuk kembali ke alam nyata.. Semoga dengan rangsangan yang diberikan..dia akan sentiasa berada di alam nyata..huk3


Thursday, July 15, 2010

Jangan Nyolong!

Jangan nyolong!
Ape tuh nyolong?
Mebi kawan- kawan yang berbangsa jawa faham maksudnye..
Namun kepada mereka yang tak faham, nyolong tu maksudnye mencuri.
Tadi baru lepas baca belog member.. tertarik pada isu pelajar pendidikan khas yang bermasalah disiplin.
Aku ingatkan isu ini hanya ada di sekolah aku, tapi rupa- rupanye masalah itu bukan lagi masalah yang luar biasa.
Kisah ini terjadi pada diriku sendiri. Dompet ku turut menjadi mangsa.
Yang paling tidak sangka, dia adalah anak murid ku yang bersongkok. Nampak pendiam..
Hmmm..

Berapa yang dinyolongnye?
Cuma RM2..
Tak banyakkan nilainye? Memang tak banyak..tp cara dia tu tetap salah..
Adakah oleh kerana dia kanak- kanak bermasalah pembelajaran, dia mempunyai lesen yang begitu besar untuk melakukan perbuatan yang sama sekali bertentangan dengan nilai norma masyarakat.

Modes Operandi Nyolong- nyolongan.
Masa: 11-30 - 12.30 Tempat: Bilik Kemahiran Hidup Pendidikan SK. Seri....??
  • Mula-mula anak murid aku tu minta kebenaran aku untuk minum air. Haus katanya.
  • Aku pula mau jumpa Siti Fazrizan dan mau ke tandas.
  • Hati dah tergerak macam ada sesuatu yang tak kena.
  • Selepas separuh jalan, aku patah balik.
  • Aku nampak budak tuh ada dalam pantry basuh cawan.
  • Aku tunggu lagi dan aku zip beg aku.
  • Budak tu pon macam keluar dari bilik.
  • Pastuh, aku pon keluar. Tinggalkan beg.
  • Aku pon bual- bual ngan Siti dan sampai masa aku balik.
  • Masuk je bilik, aku nampak Nasir. Riak muka Nasir lain.
  • Tiba- tiba die bagi aku RM2. Dia kata tu duit aku..
  • Aku cek dompet...memang tinggal sekeping duit seringgit2 aku. Sebelum ni memang ada beberapa keping,
  • Owh, memang duit aku..
  • Nasir cakap, die tertangkap anak murid aku tu mase anak murid aku tu sedang mengemas2 beg aku.

Ada sedikit kekecewaan terpalit!
Aku dengan excited pergi ke sekolah mau ajor anak- anak murid dan berasa gembira dengan mereka. Namun, apakah ada keexcitedan itu selepas ini? Ma

Takpelah, mereka masih budak..semoga berkat doa ibu bapa mereka..anak- anak murid aku akan berubah menjadi lebih baik selepas ini..

Kejadian ini berlaku selepas kami semua berjalan- jalan ke pameran kampung sempena Hari Penilaian untuk memilih kampung terbaik di Malaysia. Tahniah Kampung Permatang Duku!







Monday, July 12, 2010

Suasana 12 July 2010


Perasan jambul die cantik..saje xmo potong die kate..style!

Zaki nak salam saya!
Cikgu Nordin yang membebel di kantin dan tido di dalam kelas.
Nasir yang garang!
Saya berbaju biru! Mempiat tinge anak murid..saje layan anak murid yang sebok nk amik pic cikgu!

Salah Siapa?

Mula- mula aku men tanda je buku dak nih..sebab nampak sempurna..
Tapi....adoi..ntah kenapa jauh sungguh lari formatnye kan?

Sunday, July 11, 2010

Sampai Ke Syurga

Sebelum ni aku tak pernah nak amik pot sangat bile dengan lagu- lagu Faizal Tahir nih..

Tadi time balik dari kursus..Jalan jem sikit, pastuh hujan lebat plak tuh..putih je jalan raya...

Then radio pun ngah mengudarakan lagu nih..
Hmm..rase syahdu plak hati ni bila dengar lagu ni, time sejuk- sejuk..

Owh..baru aku sedar rupe- rupenye........????...totttt!..tak mau ku teruskan...hhaha! Superman hebat kn?
Sexy!


Tajuk/Lirik Lagu: Sampai Ke Syurga

Penyanyi: Faizal Tahir

Ku membenarkan jiwaku
Untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
Untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
Belum pernah kumerasai begitu

Semua itu telah berlalu
Harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku.. masih kamu
Belum pernah ku ingin terus menunggu.. oh

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya satu
Hanya kamu..

Ku membiarkan hatiku
Untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
Untuk tatapan kamu

Bersamamu.. harapanku
Hilang dalam terang yang membutakan ku..

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu..
Dirimu..

Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna….

Namun aku tetap aku
Yang terbaik untuk diriku
Hanya satu…..

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu..

Aku lemah tanpa kamu
Ku inginmu dampingi ku
Aku fahami aku bukan terbaik
Untuk dirimu..

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya satu
Hanya kamu..

Saturday, July 10, 2010

GSC

Begitu lame aku tak menonton wayang...
Hanya mampu melihat laman sesawangnye sajer..ok lah kot..;p

Friday, July 9, 2010

Seri Setia yang bahagia!

Saya terjun dalam longkang

komat:komik

cita- cita saya: JCB..ape JCB?? hahaha!

Faten Syahera, really look like gangster.. c her teacher, very lembut person rite? hahaha!
Wawa: Cakk cigu!... cigu: Ye wawa..teruskan gerakan modelnye..

My clasroom also like karoke room..all da pupil at Seri SeTia really2 want to come in.. c that gurl yang dekat pintu tuh..

They said: Teacher Tini, wan to karoke Wali band song!..plz bagi kami masuk!
Teacher Tini: Masuklah...

Ucuk Acin!

Memperkenalkan..my cat! Ucuk Acin!..Love u Ucuk! mmmmuahahhh! Noty!

STAND BY ME!

When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we see
No I won't be afraid
No I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me

And darling, darling stand by me
Oh, now, now, stand by me
Stand by me, stand by me

If the sky that we look upon
Should tumble and fall
And the mountain should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry
No I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

And darling, darling stand by me
Oh, stand by me
Stand by me, stand by me, stand by me

Whenever you're in trouble won't you stand by me
Oh, now, now, stand by me
Oh, stand by me, stand by me, stand by me

Darling, darling stand by me
Stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me

Wednesday, July 7, 2010

Hey, soul sister!

Heeey, heeeey, heeeey!

Your lipstick stains
On the front lobe of my left side brains.
I knew I wouldn't forget you,
And so I went and let you blow my mind.
Your sweet moonbeam,
The smell of you in every single dream I dream,
I knew when we collided,
You're the one I have decided
Who's one of my kind.

Hey soul sister,
Ain't that Mr. Mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey soul sister,
I don't want to miss a single thing you do...
Tonight.
Heeey, Heeeeey heeeey!

Just in time,
I'm so glad you have a one track mind like me.
You gave my life direction,
A game show love connection, we can't deny-i-i-i.
I'm so obsessed,
My heart is bound to beat right out my untrimmed chest.
I believe in you, "Like a Virgin," you're Madonna,
And I'm always gonna want to blow your mind.

Hey soul sister,
Ain't that Mr. Mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey soul sister,
I don't want to miss a single thing you do...
Tonight.
Heeey, Heeeeey heeeey!

The way you can cut a rug,
Watching you's the only drug I need.
You're so gangsta, I'm so thug,
You're the only one I'm dreaming of.
You see, I can be myself now finally,
In fact there's nothing I can't be.
I want the world to see you'll be with me.

Hey soul sister,
Ain't that Mr. Mister on the radio, stereo,
The way you move ain't fair you know.
Hey soul sister
I don't want to miss a single thing you do tonight,
Hey soul sister,
I don't want to miss a single thing you do...
Tonight.

Heeey, Heeeeey heeeey!

Owh, saya buka email tadi..
Ada somebody dedicate this song for me...
Wah!! Hanya itu reaksi saya..and no komen..hahaha!
Pastuh, saya tak tau mau balas lagu ape karena lagu- lagu saya semuanya trend zaman 90an ke bawah...;p!