Cikgu Kartini

Cikgu Kartini

Wednesday, January 18, 2012

Kesilapanku keegoanmu?


Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku
Membuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu di sisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyatakan
Diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini menambahkan bening
Di dalam hatiku
Mengadil silapmu biar di jiwamu aku telah tiada
Di waktu begini diusik kenangan silam
Yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau padaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita
Yang memisahkan kita

Di dalam sedu ku berseru
Yang terukir di dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu
Untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu

Monday, January 16, 2012

Isnin sebagai.......(apa-apa pun boleh)!



Hari ini adalah hari Senayan..minggu ketiga persekolahan dimulakan..
Keseronokan mahu bekerja masih membara..
Setiap hari JCE 67.9 akan muncul digaraj kegemarannya..hehhe! garaj yang paling dekat dengan kelas aku lah..kelas Pendidikan Khas..
Kalau lambat datang, tempat tu awal- awal orang len dah isi..

Hampir tiga minggu ni, aku selalu sampai seawal jam 7.00 pagi..
Kadang- kadang aku orang yang 1st yang sampai..
40-45 minit aku amik masa untuk pergi ke sekolah..
Hari ini cuaca pagi gelap dah berkabus..memang kena menajamkan penglihatan..dan focus.. 
Bukan apa..bimbang dengan kanak - kanak yang pergi ke sekolah nek beskal pagi- pagi.
Dan bimbang juga dengan pakcik- pakcik yang pulang dari surau dan masjid- masjid..

Hari ni aku mengajar budak- budak sejam je..pasal bagi peluang kat ustaz dan cikgu nasir..
Kira hari ini jela aku free...
Tapi tak lah free mana sebab wawa memang takkan masuk kelas if aku tak masuk kelas...
Memang dia akan ikut aku ke mana- mana saja..

Tadi lepas balik sekolah..
Siti datang singgah bilik aku...dia menceritakan kisah cintanya kepada aku..
Rupa-rupanya laki yang selama ini menjadi taruhan cintanya telah mengatakan bahawasanya Siti adalah sebagai kawan dan hatinya tidak terbuka untuk Siti..
Kesian Siti..tapi aku taklah memberikan komen yang serius kepadanya..
Aku selitkan dengan cerita Doktor Gigi yang memang sweeet yang datang ke sekolah minggu ni..
Memang hensem lah dokter tuh...
Bujang...cute aje..manis dipandang..aku sempat gak menoleh- noleh..maklumlah, dah kelas aku leh nampak bilik yang dokter tu ngah buat kerja..hahah! gatainyalah cikgu Nini nih..

Biar ah nak gatal sesekali..
Bukan selalu mamat hensem berkunjung di sekolah yang pedalaman ini..heheh!

Persoalan cinta ni memang rumit..
Susah nak bagi cadangan..
Berserah dan berdoa sajalah kepada Allah supaya kita dapat menerima apa yang dihadapkan kepada kita..
Tadi dengar jugak kisah seorang member yang berkahwin 1 lagi..
Kesian bini dia..
Bila borak- borak tadi..siti cakap takdelah comel sangat bini baru dia ni..
Hmm...
Susahlah..cinta dan kasih sayang memang tak boleh nak diukur dengan paras rupa..
Tapi biasa ah..selalu akan ada perbandingan antara yang baru dan lama,,
If yang baru tu cantik, yang lama akan dikeji..
If yang baru tu tak cantik, yang lama akan dipuji..
Memang kebanyakkan dari kita masih melihat dari luaran..
Biasalah..memang normal bila manusia suka pada cantik dan melakukan perbandingan..

Hari ini aku mengajar budak- budak ni ngaji..
Ustazah bising sebab dia kata budak pendidikan khas alif ba ta sampai hujung tahun pun tak leh lagi..haha!
Merah jugak muka aku bila ustazah komplen.
Yelah..dorang kan macam adik-adik aku..
Nampaknya, masih ramai di antara kita masih kurang faham kenapa anak- anak itu masuk ke dalam kelas 'Pendidikan Khas'..
Sedikit kejayaan kecil di mata orang ramai adalah satu kejayaan besar buat kami di pendidikan khas...

Wawa makan bersuap arini..nak aku suapkan dia makan..maka aku kenalah suapkan anak dara tuh..
Dah 10 tahun umurnya...
Dia gembira arini sebab aku dah belikan speaker komputer baru dan dia boleh dengan lagu ABC dengar penuh kegembiraan..

Kepada Wawa...semoga kamu akan terus membanggakan ibu bapa kamu dengan cara tersendiri..
Begitu juga Fikri yang sangat takot dengan rotan aku..hahah! best pegang rotan...!

Kepada cikgu Siti..belum terlambat untuk kamu mencari jodoh yang secocok..
Yang penting, jangan dibiarkan diri kau menjadi seperti insan yang terhegeh- hegeh..kau baik siti..
Pasti satu hari nanti Allah akan pertemukan kau dengan insan yang lebih romantis macam hero citer korea..heheh! 
Mungkin juga dokter gigi yang cute tuh! ;p

Wednesday, January 4, 2012

Hari Pertama 2012

Pipi aku tembamnya..! Fikri tak da sebab cikgu Nasir hantar balik.kacau betul..

Ya! Hari pertama yang penuh kejutan..
Hari ni aku bangun lambat...jam 6 pagi..alarm telefon aku teroff tanpa sengaja..lupa sangat- sangat arini adalah hari bekerja!...hehe!
Mujur aku dah sediakan semua dari awal...tinggal pakai baju dan mekap- mekap menutup cela sikit..maklumlah orang yang tak lawa...saja tacap kasi sikit ok..haha!

Hari tu aku dikhabarkan akan datang 2 murid baru..
Sekali, kali ni..4 murid baru yang datang..
Maka...jumlah keseluruhan ialah 10 orang..

Ok..aku sangat teruja..
4 orang tu terdiri daripada 3 orang adik beradik dan seorang yang datang sendiri..hehe!

Nama- nama dorang..
  1. Aziz
  2. Amirul
  3. Aiman
  4. Amir
Dulu, memang susah tau aku nak ingat nama anak murid tau..sekarang, senang pula..dan boleh aku bezakan dua kembar seiras tuh!
Hampir sepanjang hari aku tersengeh melihat keletah anak murid.
Cuma, ada sikit tensen diawal pagi.. tensen bila Fikri tumpahkan air sirap hijau.adoi...

Now, aku memikirkan semakin banyak kerja yang kena aku buat..
RPI..wadoi~

Semoga Allah permudahkan segala urusan Cikgu Nini~~!

This year..aku macam malas nak join aktiviti arus perdana..
Sebab dorang kerek...
Dah lama aku perhatikan..
Memang pentingkan diri sendiri..pagi-pagi wt aku tersengeh redha...biarlah.

Tuesday, January 3, 2012

Clap Your Hands untuk hari pertama sekolah!

Video ni nak aku guna untuk esok..
Harap anak murid aku suka..hahah! 
Bukan aku suka- suka nak ajar menda alah ni..tapi ianya memang ada dalam silibus!!
ok..tanx to raymond!! ;)

Hallo Sekolah 2012

Owh.. aku dah start busy dengan kerja sekolah..
Selamat menempuh alam 2012 untuk aku..
Keseronokan yang berlaku pada 2011 akan sentiasa menjadi ingatan..
Mujur ada blog yang sesekali aku taip ni..Kadang- kadang boleh mengungkai kembali peristiwa lama.. 
Apakah yang akan berlaku 2012 ini?
Semoga Allah memberkati setiap pekerjaan positif yang ingin aku jayakan..
Misi 2012 aku? Hmm.. Bersyukur..

Masa ni aku ngah taip RPT..Lagu ni best plak dilayan..
U dengarlah..best tau..he3 Selamat Malam..;)